virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Vision eller realism?

Hur får vi bättre förhållande i skogens och övriga samhällets arbete och utveckling, när det är för få som försöker lyfta detta viktiga också för handelsbalans, klimat, politik, levnadsförhållande, utveckling mm?

A. I dag ser vi i stället trender där ungdom vill bli vackra, tjäna pengar på aktier eller vara en elegant influenser. (Detta är väl grupper som i huvudsak lever på andra?)

B. Jobben skall till stor del vara roliga och definitivt inte besvärliga. För många vill inte ta ansvar. Bra betalt är viktigt. 

C. Föreslagen utveckling på området skall vara billig och revolutionerande. Det gör inget om det tar tid och ”kon dör medan gräset växer upp”. Bara det skapar entusiasm och man har det bekvämt under tiden. Om det uppstår problem senare, får gärna andra ta dem då.

D. På fritiden strävas efter att ha roligt. Fotbollsspelaren skall hamna i bästa ligan i världen. Konsert skall årligen besökas, där mängder av folk finns och en del har personliga ovanor som gärna får ge ordningsmakten problem.

E. Många tycker att ledare i världen gör stora fel och länder avlägsnar sig från demokrati, men särskilt aktivt motarbetar man inte detta. Följden blir att vissa som reagerar måste ta till övertoner och anses vara extremister som ingen vågar samtycka med.

F Hur viktigt är det då att fundera på vad naturen tål långsiktigt och leva men måttlig förbrukning? Samtidigt anpassa sig till levnadssätt som gynnar den stora mänskligheten långsiktigt. Anpassa ambitioner till egen personlighet och kapacitet. Anstränga sig för utveckling och få känna tillfredsställelse över positivt resultat för sig själv och många andra. Ha realistiska mål men vara framåtsyftande. Räkna med att livets problem växlar på samma sätt som det efter regn kommer solsken. Inse att vi är bara en person i en mycket stor mängd, men om många där tänker och agera klokt kan det påverka världen.

Gav detta en viss eftertanke? Vill du spalta upp det annorlunda för att nå långsiktigt och ändå mera nödvändiga förhållande? Läs då detta igen med ytterligare eftertanke…….

Taggar: Virkesakuten;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: