virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

1166 B Södra behöver förbättras.

Forts; Lilla Hallandsposten, under Göteborgs Posten, har visat hur de styrs till att inte informera om miljardförluster, som drabbar deras läsande skogsägare. Jag försökte i liten insändare upplysa skogsägare om att undvika matrisfub. Inget hände. När jag frågade kom undvikande svar, att det var inget för tidningen. De bad mig prova om redaktionschefen i Hylte ville ta in problemen med matrisfub på något sätt, men svaret blev därifrån att det var inget som behövdes till ortens läsare. (Tänk att idel landsbygd med tusentals skogsägare hindras från detta.)

 När tidningen vid samma tid tog in en ”dold” marknadsföringsannons från Virkesbörsen som dessutom var felaktig, då frågare jag om hur de tänkt vid den publiceringen.

Tidningschefen Viveca Hedbjörk väljer att svara åt journalisten.

 Vi notera att det hon skriver är på stället marsch i flera svar utan att svara på några konkreta frågor.

Detta resultat anades egentligen tidigt och blev helt bekräftat. Viveca svarade med intränad och känd metodik, utan att hon ger konkret besked på något. Det är en tydlig visning av att tidningen gjort ett övertramp, vilket kan ske, men det vill tidningen inte erkänna.

Detta är allvarligt eftersom tidningen stoppat mycket viktig information om matrisfub till samma skogsägargrupp. Båda situationerna är allvarliga för en lokaltidning som skall vara objektiv.

Genom sitt agerande efteråt erkände de att kunskapen var för liten och för att undvika fler problem inte vill agera mot starka krafter.

  Att Hildingsson (lokal chef) inte tog initiativ nu för tusentals läsare i närområdet och i princip alla andra läsande skogsägare som skulle haft nytta av korrekt information, det belastar nu Hildingsson och Hallandsposten.

Taggar: Matrisfub, Södra, fuskfub;