virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Tidningen Skogen. Jämförpriser 40

Tidningen Skogen vågar inte ha med Vida bland de företag som visas i "jämförpriserna". (Det beror sannolikt på Vidas synnerligen låga prislista.) Ändå nämns Vida nyligen med bland företagen som "följt John" och gjort som några andra köpare.

Skogen agerar som en vindflöjel. (Skogen den vänliga tidningen.)
Taggar: Tidningen Skogen, Vida;

4 B Sågverk i Dalarna

Kommentaren i form av fråga i förra inlägget får inget tydligt svar. Jag är dock intresserad av kulturen i Dalarna och de "sökord" som använts, det är företag jag har fått erfarenhet av genom åren.

Ni är välkomna med svar på ställda frågor, eftersom virkeskulturen förefaller förändras norrut i landet.
 
Intresset för Virkesakuten ligger bra till jämfört med andra forum, som minskar besöksfrekvensen sommartid. 
Ta var på sommaren, för att vara förberedd när höstens virkesaffärer börjar. Spörj genom andra skogsägare vad som hänt dem och fråga inte bara på positivt. De negativa inslagen får annars "gräddfil" och ni måste sen bevisa att motparten bedragit er. En del av vad som kan hända är nämnt här tidigare. Mer kommer.
 
Taggar: Holmen, SCA, Siljan, Weda;

4 Sågverk i Dalarna

På grund av yttrande från folk i Dalarna, så önskar jag synpunkt från er, om det blir mindre mängd grenar och toppar (grot) på träden per m3 avverkad volym i Dalarna (och ev. uppåt i landet) än på Småländska höglandet?

OBS jag vill inte ha påverkan av för låg ambition att plocka upp ris hos riskörare i sammanhanget. Likaså att ambitionen kan vara lägre nu, när groten har lågt värde.

Meddela tydligt era erfarenheter i frågan, helst via mejl. Är ni entreprenör eller känner någon så hjälp till med den extra vederhäftigheten är det ännu bättre.

Min mejladress hittar ni längst ner i Kategori Syfte (Presentation).

Taggar: Siljan, Weda;