virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

140 Sågverk i Dalarna som fått problem

Enligt skogstidning är läget för Bergkvist Siljan är ansträngt. Marknadsutvecklingen har under hösten varit negativ, på det ska läggas bristen på timmer och därmed stigande priser.

Bergkvist Siljan behöver avskeda 24 personer.

Företaget finns ju i trakter där Sveaskogs minskade avverkningar skapar extra brist.

För egen del kan simpla avverkningar gjorda av båda företagen, som gör att skogsägare i dessa tider av virkesbrist får fler tillfälle att berätta om de simpla agerande som båda företagen gjort, där skogsägare bevisat fel och försvunnet virke. Dåliga affärer och bemötande kan nu vara förödande i ”kristider”. Ex. hur bra är det att hygget till 98% av fritt från ris och toppar, men inget är redovisat? Förfalskade avverkningskartor. Lagt extra avverkat och t.o.m. förbjudet område med virke på ställe som inte skogsägaren förslagit som upplag och därmed inte vet om. Avverkar hela avverkningar hos flera skogsägare utan att meddela skogsägarna. Vägra att lämna uppgifter från maskin om avverkade volymer och förutsättningar. Avvecklingskostnader som närmar sig dubbelt mot skogsägarens tidigare erfarenheter. Olagliga måttenheter. Lämnar besked i förhandling som inte uppfylls.

Är det så konstigt om problemen och sanningen hinner ifatt sådana företag när skogsägare på olika sätt håller sitt virke borta från denna typ av köpare.

Välj virkeköpare som inte är svärtade av nämnda metoder och skriv in dina krav i kontrakt om kvalitet i jobbet, redovisning etc.

Taggar: Bergkvist, Siljan, Sveaskog, Virkesakuten;