virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

884 Södra behöver förbättras ..

Jämförelsen här tidigare mellan skogsföretag och sektväsendet har lockat fram följande;

Södras vo chef Andreas Dahl på Finnvedens område har blivit orolig när en intresserad skogsägare vill teckna avverkningsuppdrag. Det som tycks oroa är att skogsägaren som är tämligen kunnig på virke och avverkning begär att få uppgifter från skördaren som bekräftar aptering, volymer och noggrannhet. Andreas kan p.g.a. rädsla för avslöjanden i detta fall bara tänka sig leveransvirke.

   Uppenbart vet Andreas Dahl, att det med stöd från andra avverkningar på området, att det går att hitta allvarliga fel efter Södras avverkningar även nu och då väljer Andreas, som även likt andra på Södra med sektbeteende, att hindra insyn i förekommande brister och verksamhet.

 Skogsägaren har kontaktat medlemsavdelningens nya chef, för att undersöka om verkligen Södra hindrar skogsägare från att få uppgifter från egen avverkning. Medlemschefen har valt att ge stöd till vo chefen och uppmanar skogsägaren att ta avverkningen i egna händer. Det rör sig om tusentals m3 som Södra uppenbart släpper till annan köpare, för att i stället demonstrera sin makt mot skogsägare som vill ha insikt i vad som gjorts vid avverkning på sin egna fastighet.

Tillåter stadgar, likabehandlingsprincip, uppförandekod och skrivning i Södras reklamtidning detta? Hur gör skogsägare, förtroendemän när detta blivit känt?

Taggar: Södra;

På en byväg om våren är det lerigt och dant....

Just nu är det många faktorer som bromsar skogsägare till avverkning i skogen.

Konkret är det den blöta marken. Flera skogsägare har ju siktat på småområde med speciella förhållanden som de själva ansett sig kunna komma åt när vinter kommer. Nu känns hoppet ute. Det är ju ingen kyla i marken. Pensionärer säger att de hugger max hälften av volymen i år mot vanligt.

Mätproblem förekommer i diskussioner och sänker intresset att leverera. Kanske blir det bättre.

Några har insett att de nya prislistorna utan längdkorrektion är lanserade på sällsynt fräckt sätt av köpare. De köparna ska inte få virke. Detta selektiva urval känns vällovligt. De syftar på Siljan. Sydved. SCA m.fl.

Några menar att den jobbiga matrisfubben försvinner nästa år. En del väntar med avverkning till dess, då de slipper åtminstone den bedrägliga volymen.
Taggar: ATA, Derome, Matrisfub, Mellanskog, SDC, SYDVED, Siljan, Södra, Vida, Weda, fuskfub;

4 Hur mycket känner du igen?

Fler sektbeteenden som finns i både skog och sektsammanhang. Bara den egna gruppen har hela sanningen.

Varför sägs oftast inledningsvis, när fel uppstått på avverkning, att "det är inget fel begånget, det är den bäste entreprenören som kör, så det kan inte vara fel".  Eftersom många fel är hittade undras, är det vanligast att de bästa förarna gör felen?

Läser ni skogsföretags hemsidor så kommer ni att undra, hur kan egentligen fel uppstå med sådan inställning om att de presterar bästa arbete för er. Den öppenhet de lovar om frågor uppstår borde genast lösa alla problem.?????

Glöm inte Södras Roger Anderssons osanningar, när han länge hävdade att matrisfub har inga fel.

Mats Sigvants (nu även bevisligen osanna) påstående om att Siljans matrisfub är marknadens ärligaste affärsmetod. (Trots mycket långt virke och ingen prisökning för detta.)

VD Peter Eklund, Bergkvist AB (Weda) långa utläggningar om företagets förträfflighet innan bubblan sprack på över 36 punkter. Förfalskad karta, nerhuggna vårdträd utanför området, all grot borta utan redovisning mm. mm.

ATA hade en utländsk förare i vindfällena som fick läras upp av en rotkapare. Stora mängder fotograferat grovt långt talltimmer försvann, Påstods vara redovisat i klentimret. Ändå kom Tages typiska yttrande, vi gör inga fel och gör vi det, så ska vi rätta till dem. Han förhindrade t.o.m. efterbetalning.

Tony Axelsson Vida "gick i taket" när inspelning skulle göras under samtal vid certifieringskontroll med Bureau Veritas på avverkning efter Vida, där 35 årig ungskog var nertagen men omfattande mängd skog 90 - 105 år var gallrad.!!!!!!!?

I en sekt och i vissa företag får inget ifrågasättas. Tackla kritiker. Hindra insyn. Allt görs för att behålla makt och övertag.

Taggar: Matrisfub, SDC, Siljan, Södra, Vida, Weda;