virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

B Varför är det på detta viset?

Forts;

En stor skogsägare och tillika advokat från Malmötrakten blev på många sätt bedragen och illa behandlad av Södra med enormt stora förluster som följd. Okunskap och sannolikt prestige med i bilden gjorde att han inte tog tillräckliga initiativ som var bäst för honom och än mindre för skogsägaregruppen.

Liknande egensinniga agerande gjordes efter stormen Gudrun, när Skogssällskapet satt en massa skogsägare på ”pottkanten” med allsköns värdeförluster. En handfull skogsägare inkl. en advokat pratade ihop sig om att de måste agera och hjälpa varandra. Till slut var gruppen ca ett dussin drabbade skogsägare och det planerades för möte och gemensam front mot Skogssällskapet.

Då säger advokaten att han redan gjort upp med Skogssällskapet. Där stod skogsägarna ensamma och fick själva agera för rättelse. Uppfattningen var att advokaten hade sagt till Skogssällskapet att de är många drabbade som vill ha rättelse. Skogssällskapet gav sannolikt advokaten snabbt vad han ville ha, så var ”fronten splittrad”. Grannsämjan tog stryk.

Taggar: Skogssällskapet, Södra;