virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

116 Södra behöver förbättras...

ATL nämner 30 mars om Södras behandling av Jobxtra (Hubert Johansson). Se bilaga.

Vittne säger att Södra var så "kåta" på avverkningsresurser att detta kontraktet skrevs på kollegieblock.
(Flera entreprenörer har drabbats av denna anskaffningshysteri, som lurade entreprenörer att köpa på sig överflödiga maskiner.)
Sen kom den simpla hysterin i Södra att slingra sig ur dessa maskinavtal. Så okänsligt beter man sig mot personer. De mängder av trogna entreprenörer, som fick ta smällar också då, har kostat skogsägare mängder av miljoner, när goda entreprenörer tacklades ut från Södra, av dirigent som nu rest hem till sitt Norrlandsföretag igen.

  • Här visade Södra sitt ansikte. Utan skrupler togs strid. (Givetvis även mot resurser som var direkt dåliga. Det gick en dålig norsk skördare i våra trakter som det talas om fortfarande.)

Varför använder Södra sina ”muskler” på detta sätt genom att behöva driva rättsliga processer?

267 Vida problem....

När ”dimmorna” lagt sig över debatten, tillåter jag mig att undra varför mina i huvudsak frågebetonade skrivning gav sådana tolkningar från vissa personer.

Eller träffar Sandén rakt på ”spiken” när han sa att vissa bara diskuterar för egen del eller för att ge "lite hjälp" till bolag som gjort en massa fel.

Vida har gjort 90-talet märkliga handlingar mot en okunnig skogsägare.

Sandén sa också: Jag har bara låtit inköparen gallra det nödvändigaste och sen har Vida gjort så mycket, som blivit fel för min skog.

Vi tackar er som med inlevelse i debatten visade civilkurage. Ni förstår svårigheterna i skogsägarnas situation, inklusive Sandéns. För detta har Sandén bett mig framföra hans stora tack till er.
Sandén är också tacksam för det, som vissa av er gör i bakgrunden för att ändra den felaktiga "kulturen" i skogen.

Inte ens regeringsfolk i vårt land kan klara sig från att sanningen kommer ifatt dem.

115 Södra behöver förbättras...

Södra har ju en längre tid försökt att tysta ärende från skogsägare, som bevisat att Södra misskött uppdrag.

Med sällsynta metoder har Södra tagit avstånd till kritik, inlägg och i några fall framställningar i demokratiskt regelverk. Detta har ställt personer som försökt rätta till fel i Södras arbete och utan resultat.

De synpunkter som hörts omkring problem på västra delen av Södra förefaller ge betydande konsekvenser.
Ni som har konkret information får gärna här meddela vad ni vet.
Kanske tvingas Södra till insikt att de måste öppna sig. Även försvarsministern har ju fått problem och måste ta konsekvenser av vad han ställt till.