virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Vad pågår...

Volkswagens jättestora bedrägeri, som är ett uppenbart svek mot vår gemensamma miljö, innebär nu oerhörda kostnader för VW och vår miljö. Förtroendet för VW har skadats på oöverskådligt sätt.

Råd & Rön skriver, att de har sett hur tvättmaskinstillverkare har fuskat med energideklarationer på samma sätt. Tester efteråt i praktisk drift har avslöjat fusk.

4one som bedragit så många företagare med telefonabonnemang, de har nu förbjudits att verka och deras samarbetspartner har sagt upp avtal. Konkurs är begärd från anställda.

Ytterligare företag som uppträder buffligt är BaraSpara. Jag kom ifrån dem efter ett år, men det försöktes med hot och besked om för sen uppsägning etc. Men döm om min förvåning, när ett år gått med annan elleverantör, då kommer en välkomsthälsning och tack för min beställning och besked om att BaraSpara placerat mig på Mölndals Energi.

Jag blev överrumplad och tog kontakt med Mölndals Energi och förklarade "galenskapen". Jag fick besked om att jag skulle tas bort i deras kommande kundkrets. Men BaraSpara var obeveklig och hävdade, att min uppsägning på något, jag inte begärt, den var inkommen för sent. Jag skulle följaktligen egentligen sagt upp det föreslagna, innan det nådde min brevlåda första gång. De hotade med åtgärder. Då sänder jag min synpunkt till ledningsperson på BaraSpara och får löfte om strykning. Men fortfarande kommer hot ändå, om att jag inte får lämna Bara Spara på ett år. Då åberopar jag hela händelseförloppet igen och blir till slut befriad från deras "ockupation". Men det var inte slut där med deras tjurighet. Varning för BaraSpara!

Weda skriver på hemsidan på sätt, som är diametralt mot vad de gjorde i skogen mot en äldre kvinna. Skrivningen om "trygg virkesaffär" ljuger väl, när Weda gör kontraktsbrott mm mm?

Har affärsvärlden också spårat ut?

Taggar: Weda;

558 Vida problem m.fl..

Vida lämnar ut prislistor, som gör skogsägare för........

Listor på såväl gran som tall har nu haft 49 dm som baslängd för visat utgångspris (100%) på listan.

Därigenom visar de i siffror ett pris, som ser höga ut för skogsägaren.

Om 43 dm varit baslängd hade det inneburit 20 - 60 kr/m3 lägre pris.

Tidigare var 43 dm vanligaste baslängd i branschen, men just av de skäl Vida nu utnyttjar, så har baslängden stigit. Numera har några köpare valt att återgå till 43 dm som baslängd. Därigenom tillhör de inte de "rufflande" köparna i det avseendet.

Skogsägare har ju vid kontakt med denna typ av prislistor upptäckt, att det blir väldigt mycket prisavdrag på normalaptering och medelpriset för virkespartiet kan hamna under visat baspris.

Åter noteras att Vida orsakar överraskningar för skogsägare.

Taggar: Vida;

Se upp.....

Vid titt på senaste tidningen Skogens jämförpriser så finns fortfarande alla felen kvar. Dessutom skrivs annat naivt, som får för stor framställd prägel. Ni som läser där bör inte sätta fokus på enskild köpare och uppgift.

Tråkigt att en tidning som anser sig vara professionell, sprider så bristfälliga uppgifter.

Nya sajten, som förmedlar priser, visar sig ha svårt för att rätta till felaktigheter. Troligen är kunskap om logik i virkespriser också otillräcklig. Undvik för definitiva slutsatser, om ni hittar intressanta uppgifter. Kontrollera om virket också betalas i matrisfub/fuskfub. Virkesbörsen räknar på sitt sätt om köpares m3topriser. Värdet av besök här kan dock vara, att ni kan nå köpare den vägen. Men inse att många skogsägare blir "kullpratade" av inköpare, "som griper efter lillfingret och tar hela handen". Om inte första köpare är den bäste kan ni göra en dålig affär.

Taggar: Tidningen Skogen;