virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

51 LRF

Paul Christensson försöker genom ljug försvara LRF efter kritik i insändare av Sverker Liden.

Om matrisfubben påstår Paul att LRF jobbat för att få bort den. Osanning! LRF:s vd Anna-Karin Hatt har i svar skrivit till mig, att ”det är bra att virkesköparna tjänar pengar, de kommer tillbaka till skogsägare”. De lägger sig därför inte i detta. De startade i stället motåtgärder för att inte få mer krävande synpunkter.

LRF har inte framfört någon kritik mot matrisfub under alla 16 år. LRF kunde åtminstone påverkat så befintliga och riktigare metoder kunnat användas i stället. Så har inte skett.

Paul försöker personligen hålla kritik borta från både LRF och Södra trots oerhörda misstag som är begångna. Han har mycket stora problem där alla (20 talet) bevis talar mot Södra, men Paul agerar i sammanhanget mycket klandervärt genom att inte ersätta.

Paul påstår att LRF arbetar för kostnadseffektiva skogsbruksmetoder. Onekligen är det svårt att se vad det skulle vara. Jag har aldrig sett att Paul eller Södra visat framfötter med att påtala vinsterna med mindre gallringsmaskiner som kan ge dubbla volymen och mindre totala kostnader och framför allt högre virkesvärde. Dessutom samtidigt betydligt skapa större kollagring.

LRF Skog framstår alltmer som en splittrande part i det praktiska skogsbruket, som framställs lovande, men inte presterar något. Dessutom minskar antalet medlemmar/skogsägare i LRF.

De lokala skogsdagarna är nästan slut, vilket tyder på ointresse.

Taggar: ATL, LRF, Matrisfub, Södra, Virkesakuten, fuskfub;