virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

D Ser du förfallet......

Forts; Skogsägare betalar på stor del av virket mängder av miljoner årligen till Skogforsk men det motiverar inte dem att ge en objektiv information till skogsägare om vanskliga förhållande som de bör undvika. Inte ens matrisfub varnades för i deras kunskapsforum i 13 år. När det sen skrevs ca fyra meningar var det fel.

Som chef är Charlotte Bengtsson starkt ifrågasatt. Övriga bör medverka med mer kunskap och inspiration, men rädsla för indragna bidrag från skogsbolag tycks hindra dem. De säger att de får inga forskningspengar till aptering och prislistor. Ändå får de 0.6 kr/m3 på nästan allt virket.

Brister i mätningsförhållande behöver också mötas med kunskap och tydlighet, inte minst från en part som skogsägare måste betala många miljoner till. Det kunde räcka långt med kortare förklaring som kan framställas på en halvdag. Men inte ens så sker.

De tycks tänka: Varför skall de agera när köparna halvsover och splittrade skogsägarekåren inte reagerar. Tillsammans med Charlotte Bengtsson skiter en mängd kompetenta personer där i att reagera trots att kunskap finns.

Skogsägare kan jämföras med förhållandet, när vi i affären konrollerar med ”kläm” om mangon är rätt mogen, men om köttet är ekologist framställt det är vi oförmögna att se. För detta anser skogsägare att Skogforsk får så många miljoner som kan räcka för att åtminstone ”tända lampan”, men det sker inte nu.

Skogforsk har uppenbart under dessa 14 år aldrig testat med matrisfub vid sina virkesvärdestester. Uselt.

Trots många miljoner i bidrag från skogsägar har Skogforsk inte ens varnat för att ingen skördare i landet kan aptera med matrisfub.!!!????????? Tycker du att de borde gjort det?

Taggar: Skogforsk, Virkesakuten;