virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

97 Vem värnar Land?

Knut Persson på Land skriver i sin ledare åtskilligt som ifrågasätter vad skogsägare gör.

Han börjar med att ifrågasätta varför inte skogsägare avverkar tillräckligt för det industrin behöver, när virkespriserna är rekordhöga. Han skriver som om han jobbade på Skogsindustrierna.

Han ger uttryck för en besvikelse, att skogsägare väntar med avverkning i tron att priserna skall bli ännu högre, vilket inte han ser som bra.

Han kan dock tänka sig att kanske hade avverkningen varit större, om inte oron funnits för att artskyddsförordningen är ogynnsam för skogsägare just nu.

Knut uttrycker tämligen tydligt, att det är viktigt, att skogsindustrin kan tjäna pengar. Onekligen lyser detta igenom i stora delar av ledaren. Detta känner vi igen från LRF-håll, som vill att industrin tydligen skall ”ha det gott”. Anna-Karin Hatt har yttrat det på dräpande sätt mot mig.

Vill Knut också ha tillbaka tiden då fuskfubben gav stora gratisvolymer till ohederliga köpare? Kan de inte använda de pengarna nu och lära sig, att man inte kan ”skita i gröten” och tro att man slipper att äta upp det sen.

Knut skriver att virket behöver användas klokt, så det blir värdefullare. Då föreslår jag att Land varnar skogsägare mer om de felen som köparna gör tämligen medvetet i avverkningsjobben. Total frånvaro av apteringsinformation i tidningarna hjälper inte skogsägare.

Taggar: LRF, Land, Matrisfub, Virkesakuten, fuskfub;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: