virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Behövs allmän självsanering.....

Hur går det långsiktigt för företag som misskött sig som Södra med vice ordf. P Christensson centralt inblandad, för att motarbeta drabbade skogsägare?

Fundera på hur det kan bli för dessa företag, när räntan börjar sjunka och byggnationerna drar igång. Relativt tömda lager i byggvaruhus måste byggas upp igen för långsiktighet. Virkesköpare som utökat sågning eller på annat sätt investerat, de behöver mycket mer virke och inkomster. Efterfrågan på ytterligare nödvändigt virke blir följden än i dag då de har bara nära för dagsbehovet.

 Får företag som Södra med olönsam sågverksindustri och låga timmerpriser och utför bristfälliga jobb då tillräckligt med virke? (Vill medlemmar att gallringarnas massaved skall rädda Södras dåliga sågverk även framdeles?)

Tillväxten anses avverkas i Götaland och i det närmaste även i Svealand, får företag som Bergkvist Siljan med sina dåligt och felaktigt utförda jobb tillräckligt med virke då? Vill skogsägare leverera till dem?

Norrland med visst virkesöverskott blir troligen råvarureserv, där virke går söderut resp. österut alltmer, där bristsituationen är lika stor. Virkespriserna stiger sannolikt i området. Små skogsägareföreningar rör om i grytan med följd att tungrodda kooperationer måste kräva virke av medlemmarna för att annars inte kunna leverera sina långtidsavtal. SCA med lik lasten behöver nog tänka om.

Kräver skogsägare under dessa förhållande, att det skall fungera i avverkning och affären eller tillåts gängkriminalitet även fortsättningsvis?

Taggar: ATA, Bergkvist, Canfor, Derome, Holmen, SCA, STORA, Siljan, Södra, Vida, Virkesakuten;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: