virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

59 B Biometria chockar.....

Forts; Förra inlägget innehöll ju på sitt sätt en chockartad händelse. Virkesmätare försöker visa en makt som dock ni som skogsägare och entreprenörer ska våga att ifrågasätta.

Jag kan tänka mig att lättsinne från mätare fäller för många virkespartier. En entreprenör sa därför till mig att om kritik framförs på längd eller diameter i en period som man känner sig trygg med själv, då ber han att de skall skicka bevis på att Biometrias utrusning fungerar. De få gånger detta inträffat, så har de inte återkommit. Logg på hur mätningens dagliga kontroll resulterat skall föras. Begär den för en månad! Besöker du en mätplats så be att få se uppgifterna. Vill de inte visa är du något ”på spåren”.

Personen som avslöjade mätarna i förra inlägget, har tidigare avslöjat en dålig mätare, så den avskedades av Biometria.

Mätare som mätningsvägrar ett parti ger sågverket billigare virke eftersom det oftast blir en uppgörelse med lägre pris. Men det finns skogsägare som hämtat tillbaka virket.

 Mätare med fel attityd kommer på sådant sätt ”nära” köparen. (Gängkriminalitet?) VMF/Biometria bedrog avsiktligt skogsägare i 17 år med fuskfubben. De behöll makten trots överbevisning. Den korrupta gruppen var då så stor och enig och bundit upp Skogsstyrelsen. Forts;

Taggar: Biometria, Skogsstyrelsen, VMF, Virkesakuten;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: