virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

104 Virkesbörsen slirar på nya vägar...

Virkesbörsen visar tecken på att försöka fly från ca fem års misslyckande genom att byta namn till Treebula.

Det tidigare namnet säger insatta var valt för att utnyttja Virkesakutens kunder, som de aktivt lockade till sig genom att köpa den liknande mejladressen virkesakuten.nu och använda i information. Deras försvar för detta var kränkande och de sa att kunde de skulle de önska ta ännu mer. På flera Elmia har jag öga mot öga fått se deras fräcka ekonomiska ansikten.

De agerar populistiskt med stora ord med förhoppningar och utnyttjar bristfälliga förhållande i skogsbranschen. Ex. gör de prisjämförelser som under stor del av deras tid visat jämförelser på baspriser på virke utan de premier på flera hundra kronor som förekommit. På detta sätt har de bidragit till att Sverige fick Europas lägsta virkespriser. Tacka Virkesbörsen för den tjänsten. Ändå har de delvis levt på dessa tjänster.

De ljuger fortfarande med att det är gratis att sälja virke via dem, men den som köper virket får betala en tämligen stor faktura för affären till Virkesbörsen, vilket självklart belastar ”gratisaffären” och köparens betalning för virket. Fortfarande en mycket osund marknadsföring, som för många skogsägare inte genomskådar.

Sannolikt försöker de komma ifrån mängder av information omkring obefintliga vinster under hela dess tid, som krävt nya investeringar från borgenärer. Jag är orolig för att borgenärerna här tänker som gängkriminella och tänker ta kommandot när Virkesbörsen blivit mer etablerat och har skapat maktkapital.

De avser nu rikta sig mer mot utlandet, där deras förehavande inte är kända och de kan syfta på hur många kontakter de haft av sökare på deras sajter.

VARNING!

Taggar: Elmia, Virkesakuten, Virkesbörsen;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: