virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

986 C Södra behöver förbättras

Vo chefen på Södra jag refererat till nyss, undrar fler om. Detta gör han med berått mod mot medlemmar.

Hindrar medlem att få avverkningsuppdrag eftersom denne begär uppgift om avverkad volym från skördaren. Uppgifterna är nödvändiga för kontroll för skogsägaren. Jag vill likna Södras agerande vid svarta affärer utan kvitto. I företag där liknande sker är det i de flesta fall betydande fel som pågått länge, som inte vill avslöjas. Skriv motion till årsmötet om detta!

Sannolikt döljs också kunskapsbrister när denne chefen inte vill lämna uppgifter om regelverk och påstådda förhållanden. Genom att framstå som auktoritet kan en otillräcklig kunskap på detta sätt försökas döljas. Skogsägare i gemen förväntar sig ju att anställda tjänstemän i en kooperation uppträder med full kompetens, riktighet och ärlighet mot ägarna i föreningen. Motsatsen är väl att anställda uppträder med beteende som är trolöshet mot huvudman.

Medlemschefen här begär konfidentiell uppgörelse omkring de fel som är bevisade och erkända (men inte ersatta). Omständigheterna och förfaringssättet under många är dessutom känt bland flera hundra personer, så fallet är mycket känt sen länge. Men, anledningen till konfidentiell uppgörelse är att chefen och fler ledande personer på företaget försöker tvinga fram en ny uppgörelse som bara ger en mindre del av de verkliga värdeförluster och kostnader som uppstått. Att kostnader utöver virkesförluster uppstått beror på Södras personals simpla agerande. Detta ska inte fler få veta. Ni har läst om några av dem ex. Björn Schönning, Robert Andersson, Calle Nordqvist, Håkan Svensson, Håkan Larsson, Gustav Tibblin och några i styrelsen (de flesta uppräknade har valt att flytta på sig). Södra ansåg att de skulle med sin makt och genom att lägga hur mycket tid som helst och Södra tar dessa kostnaderna och på så sätt få en enskild skogsägare att tiga och ge upp. Hur agerar förtroenderådet i detta vo? Varför agerar inte alla i detta sunt? Är det försök till justitiemord?

Taggar: Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: