virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

99 B Södra behöver förbättras

Med ex. Fiberdrives teknik mot mark skulle huvudparten av gallringarna bli möjliga sommartid. Men detta blockerade bl.a. Södra. Detta ses som exempel där skogsföretagen hellre gynnar befintlig teknik på bekostnad av vad terräng och skogsägare mår bäst av. Nu har vi en tid fått se hur skogsägare själva gynnar mindre maskiner för att få bättre skogsförhållande, mer virke och stormfastare bestånd. Är det tid för helt ny mindre maskinpark i gallring, som har mångsidighet som inte bygger på ”buffliga” fasoner?

 Ska den då enbart vända sig till privata skogsägare?

Hörde nyligen hur en stor köpare i trakten som lirkat sig fram när ”dumma” skogsägare i flera år velat ha mindre maskiner. Nu har de kontrakterat en maskingrupp med ny mindre maskin runt 2 m i bredd. De tycks inse, att ska de få massaveden så måste de uppfylla skogsägarens behov.

Tänk på hur Jonny Boklöv revolutionerade backhoppningen genom att får bättre ”bärighet” i luften genom V-stilen! Men det var många i etablissemanget som försökte stoppa en blyg stammande liten kille. Vilken prestation av Jonny som agerade mot etablissemanget!

Taggar: Fiberdrive, Malwa, Skogforsk, Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: