virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

925 Södra behöver förbättras

"Det finns en alldeles för vanlig strategi i att låta andra tänka åt en. Det är jävligt jobbigt att tänka själv. Har ni tänkt på det någon gång?

Men på det här sättet blir det legitimt att följa andra och man slipper ångest för att göra fel och avvika. Man råkar inte illa ut om man gör ungefär som alla andra."

Detta är en del av andemening i Mats Alvessons beskrivna "dumhetskultur". Den ser vi i politik, storföretag, hos allmänheten och den syntes på Södras föreningsstämma.

När kritik och ifrågasättande försvinner sker en stagnation i utveckling. Entusiasm minskar och felaktigheter fortsätter. Ett exempel var stämmans likgiltighet att agera mot matrisfub. Trots att det redan kostat 4 miljarder, så vänder man sig bort från problemet. Jag har hört Södrafolk säga att efterlikvid gör att det Södra tjänar kommer tillbaka i efterlikvid. Men OBS ,det innebär att de som levererar sortiment som sparr, klentimmer och timmer i matrisfub får lämna ifrån sig pengar (runt 25 kr/m3) till de som levererar kubb eller får virket mätt på andra riktiga sätt och de sista "skor sig".

Dessutom får orättvisor fortgå tills anarki dominerar (Man resonerar. Lurar de oss så måste vi lura dem).

Är det inte dumhetskultur?

Taggar: Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: