virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

892 C Södra behöver förbättras

Håkan Larsson som efter ett halvår slutar igen från arbete på Södra (som strategiansvarig) har som skogsdirektör sett mellan fingrarna på följande;

Håkan fick efter avverkning med många misslyckanden hos en kunnig skogsägare, en framställning för rättelse. Så blygsam då som några tiotal tusen kr. Men Håkan Larsson valde att försöka bortförklara helt bevisade fel (men tidigare erkända av lokala tjänstemän) för att inte tidigare felaktigt agerande personer "skulle få obehag". Han agerade här mot eget bättre kunnande, från sin tid som produktionschef, på ett sätt som gett Södra enorma förluster och ger så fortfarande. De beskyllningar som han framförde mot skogsägaren är mycket graverande. Håkan försökte med sitt nej uppenbart använda utstuderad retorik, men det blev i stället förödande för lösning. En använd strategi likt det ni fått del av efter Calle Nordkvist. Inte minst genom att personer, som ville bortförklara Södras misstag som inte läste svaret, drogs fel slutsatser.

 Håkan visste hela tiden också att matrisfub/fuskfub var felaktig, men har ändå fortsatt med detta i Södra. Även detta mot bättre vetande hos Håkan och orsakat miljonförluster för åtskilliga skogsägare och inte stoppat detta felaktiga, som ofta var utanför mätningslagen, med de långa medellängder som Södra ville ha. Södra använder matrisfub på sparrar och klentimmer där förlusterna med matrisfub är som allra störts (se tidigare inlägg här). 

Nyligen har SDC förklarat att matrisfub inte får användas vid betalning utan möjligen bara för vissa statistikuppgifter. Detta gör Håkans situation ännu mer prekär för Södra. Blir det bättre med Larsson borta i företaget?

Taggar: Derome, Matrisfub, SCA, SDC, STORA, SYDVED, Siljan, Södra, Tidningen Skogen, Vida, Weda;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: