virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

7 Elmia

Malwa visade upp sig på Elmia. Jag gillar konceptet. Detta är stort nog för att i händerna på en rutinerad förare kan fungera i entreprenad.

Vi var dock överens om att det är farligt med orutinerade (lycksökare) förare som inte kan tillräckligt om planering, framkörning, gallring, aptering och uttryckssätt vid kontakter med skogsägare.

En Malwaägare i trakten har hittills marknadsfört sig på bra sätt. Inlevelsefullt med skogsägarens önskemål i första hand. (Kanske har det blivit hänsyn i överkant.) Men nöjda kunder är bättre än förstörelsen skogsägare med Södra, Vida, Weda, Siljan, Sydved, SCA, Holmen m.fl. inblandade fått uppleva.

Flera exempel nämndes där inkörda entreprenörer med gott om jobb bromsar gallring och virkesfångst för köpare, eftersom skogsägare väntar tills entreprenören kan ta avverkningen. (Södras maskiner blir här undanträngda.)

Allt fler skogsägare inser värdet av mer träd kvar efter gallring. Ex. 80 cm smalare stickväg är drygt 2000 kr/ha mer värde i beståndet i form av kvarstående värde i träd som växer och minskar stormskador. Fördelat på 40 m3 är det 50 kr/m3 i mervärde, vilket egentligen aldrig krävs för att täcka merkostnad. se http://virkesakuten.blogg.se/2017/february/6-tank-pa-huvudstammar.html
Taggar: Holmen, SCA, STORA, SYDVED, Siljan, Södra, Vida, Weda;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: