virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

712 Södra behöver förbättras ...

Flera skogsägare tar upp Södras "börsras". Soliditeten har sjunkit en tiondel till ca 50%. Det som också kan nämnas är att Södra gått in på lånemarknaden. Det sista är ett tecken som oroar skogsägare.

Som en följd av ovanstående tror skogsägare att Södra blir "njugga" vid uppkomna problem. (En sa "det kan inte bli "värre".)

Men återhållsamheten i Södra syns. Gallringspremien som var tänkt året ut är stoppad vid 15 okt.

Oförmåga i såväl såg som massaindustri gör att Södra har för mycket virke. Terminal som skulle varit i "vänteläge" blev nästan genast tagen i bruk igen.

Branden i Värö nyligen kan vara tecken på att det där är "stressat" för mycket. Har man problem att ta över produktionen med egen personal?

Södras egen reklamtidning uttrycker i artikel att uppstarten i Väröbruket går i princip planenligt, men nämner kryptiskt om förseningsproblemen. På annan plats i tidningen nämns dock de stora konsekvenserna av försening och inkörningsproblem.

ATL gör en kåseribetonad redovisning av Södras problematiska bokslut för perioden. Lars Idermarks smått desperata försök att flytta fokus från allvaret ger minst ett småleende.

Taggar: Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: