virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Diverse

Nämn för andra det ni läst här på Virkesakuten och tycker är viktigt. Bolagsmötena talar med allt större vånda över det ni får insikt om här. För det på tal för dem vid Elmia, skogsdagar, sågverksdagar, kampanjmöten etc. De vill inte att det skall bli diskussioner då, så fler personer blir informerade. Vid dessa tillfällen kastar de ut sig yttrande som ni kanske inte kan diskutera (skriv upp dem och sänd dem hit). Bolagen har en agenda om hur de ska yttra sig vid diskussioner.

Under flera år har Vida vid dessa tillfällen sagt, att den gamle skogsägare, som inte gick från bilvägen och fick 20 ha gammal skog gallrad, där en större areal var över 100 år, han ville ha det så. Lögn. Skogsägaren grät över oron för jobbet, när han fick reda på vad som var gjort. Vida drev med uttröttningsmetod och hot igång en gallring med en minimal volym, som i slutändan var 1900 m3 (inkl. inköparens svartsålda ved.)

Vilken ockupering som Vida gör.

Liknande gjorde Weda hos kvinnan där all groten försvann och 61 vårdträd skövlades. Södra har gjort något liknande. Sydved, Holmen, SCA, ATA vet ni också gjort fuffens.

Eftersom Virkesakuten nästan varje vecka visar på fler läsare så är förhoppningen att "bolagsskutan kan vändas".

Lämna gärna besked hit som kommentarer även om mejl och telefon också är OK.

Notera att bolagen inte kan försvara något av det skrivna här.

Taggar: ATA, Derome, Holmen, Maa, SCA, STORA, SYDVED, Södra, Vida, Weda;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: