virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

674 Södra behöver förbättras ...

Skogsägare har frågat;

Vad var det Södras direktör Håkan Larsson påstod han skulle göra, för att tillgodose motionerna från Therese Stjärnkrans?

All heder åt Therese som ihärdigt och öppet kämpade för sig och övriga i skogsägarekollektivet från egna upplevda erfarenheter.

 Jo Håkan skulle arbeta för att Södra skulle försöka vara tydligare vid kontraktering med kostnader och priser. Skogsägarna skulle få möjlighet i det finstilta på kontraktets baksida hitta förslag på hur skogsägare skulle sända uppgifter vid reklamationer, när Södra gjort fel. (Redan har flera skogsägare meddelat att just de sändningsvägarna har redan använts och de hamnade ju hos (namngivne) direktör Håkan Larsson och där blev det stopp. Agera så inte Södra tvingar sina medlemmar att bli hjälplösa leverantörer till Södras industrier där vissa industrier t.o.m. bara genererar förluster.

Skogsägare som läst motionerna här noterar med tillfredsställelse att Håkan Larsson nämndes som ex. på ledningspersoner som blockerat lösning. Håkans "ord" på föreningsstämman gav faktiskt inte särskilt stor tilltro till hans "förhoppningar".

Jag satt i samtal i söndags där skogsägare med stor besvikelse uttryckte hur långt från demokrati som Södra egentligen står. Att behöva "diska av" 15 viktiga motioner på tid som redan när det inleddes uttrycktes, att det var kort tid. Efter mindre än hälften av motionerna var tidsnöden stor och besvärande. Ändå tog styrelsefolk gång på gång gott om tid på sig att på omfattande sätt ta upp tiden. De sista motionerna "skenade" mötet igenom med trötta mötesdeltagare. (Detta ska vara medlemmarnas viktigaste tillfälle för genomarbetade beslut.??????)

Skogsägare noterar också hur ägarmöten haussas upp, men där sen mycket sparsamt blir beaktat av diskluterat. Detta tyder på att det finns många anledningar att skogsägare ser upp extra med ex. nuvarande ordf. som är begränsat kunnig på skog och skogsägaretänk. Ek har dessutom direktörer som är präglade av "företagstänk" när de egentligen ska företräda åtminstone ägares absoluta rätt

Taggar: Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: