virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

568 Vidaproblem....

Läsare av Vidas tidning drog på munnen över vad de iakttog. Toppluvor på inköparna långt nerdragna över öronen anses förklarar varför inköparna inte hör vad skogsägare säger. En undrade om deras inköpare ens har öron.

 Pierre Quist virkeskvalitetschef på Vida (tidigare apteringsansvarig när det upptäcktes att skördare körde med apteringsuppgifter, där inte en siffra för priserna var rätt), han uttrycker att Vidas lönsamhet är helt beroende på att skogsägare måste levereras timmer i rätt längd och även rätt antal i diameter också numera. (Det Quist orsakade gav flest bitar i en längd som Sante Dahl ville ha noll av.) Nu säger kvist sen han lärt sig att ,får Vida för många stockar av något slag försvinner lönsamheten för Vida. Tydligen har Vida inte lönsamhet för att köpa rotposter, där apteringen alltid har modererats efter tillfälliga behov när andra köp behöver kompletteras.

Att Vida vill ha önskade längder kan i första tanken vara logiskt, men det har alltid varit så att köparen betalar mer om specialvirke önskas, men det nämns inte med en bokstav från Vida eller andra köpare, som utan undantag vill ha "tolkningsföreträde" på din skogsfastighet.

Taggar: Vida;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: