virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

682 C Södra behöver förbättras ...

Södra har dock vid flera viktiga tillfällen erkänt påvisade fel, men när då ersättning begärs för entreprenörens okunnighet, dåliga arbete, ovilja att lämna uppgifter etc. då vill Södra inte betala för detta. Det är också framfört med en ironisk markering från Södra, att vi inte vill betala för våra fel. Det lyser igenom att skogsägaren skall känna sig hjälplös. Detta har bekräftats ha hänt även hos andra skogsägare. Skogsägaren är tacksam för att allt fler medlemmar i Södra regerat mot detta. (Tre motioner till Södras föreningsstämma är väl också ett oerhört starkt tecken?) 

Ex. på vad som hänt kommer i nästa inlägg. 

I detta "spel" medverkar skogsdirektör Håkan Larsson med sina styrningar.

Detta är väl fasoner, som borde vara otänkbara i ett medlemsägt företag. Studeras Södras stadgar så framstår beteendet som stadgebrott. Men Södras ledning som "affärsdrivare" tycks anse, att detta måste skötas efter andra regler än stadgar. Detta tycks skogsdirektören styra som det vore ett "monopolspel".

Att som ledningen i Södra lova ändring men ändå bara "dra åt tumskruvar", det är ett sätt som ger Södra mer tid att komplicera tillvaron. Det liknar uttrycket: "Medan flugan sover bättrar spindeln på nätet".

 Detta är på väg att väcka fler skogsägare. Kommer förtroenderåden att reagera efter föreningsstämmans krävande beslut?
Taggar: Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: