virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Vad gör förtroendevalda?

Lantbrukare och skogsägare är mer än besvikna på LRF, där ordf. Helena Jonsson signalerat, att hon och LRF inte tar i enskilda saker p.g.a. tidsnöd. De är fullt upptagna med fight med naturvård, handelsproblem och myndigheter.  Det handlar nu om i första hand en viktig motion, som bad om information till företagare, för att se problem när de angrips av "blufföretag" i ex. skogen. Svaret från LRF signalerar okunnighet och sannolikt rädsla för att störa sig med starka parter.

  En annan motion skulle årligen genomlysa marknad och bli prejudicerande exempel, men har "fallit som en sten till botten".

Att flera årsmöten tagit motsatta beslut i varje fråga, varav ett regionmöte, det tycks inte påverka LRF:s styrelse.

Vi som ofta ser problemen har en annan uppfattning. LRF sprider en uppfattning, att skogsägare inte blir bedragna. Likaså tror väldigt många småföretagare likadant, tills det händer dem själva och då inträffar en mycket stor osäkerhet, som gör att de själva "tar smällen". En del tiger inte om det inträffade, men möts tyvärr ibland av en attityd, att var du så dum, så får du skylla dig själv.

Jag ser inte att småföretagare genomskådarproblemen bättre numera än tidigare. Snarare ser jag en likriktning bland stora företag som tyder på gemensam strategi. (Min otydlighet om problemet är avsiktlig.)

När stora företag inte står för ärlighet, kvalitet och givna löften, då uppstår vad vi sett i andra länder. En filosof har uttryck att "När motsättningar uppstår mellan motparter bäddar det för konflikt, som kan bli alvarligare än den felande tänkt".

LRF behöver sätta ner foten, så inte landsbygden blir ett ställe där många kan snylta utan konsekvenser! 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: