virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

72 Sydved....

Hur valhänt Hylte kommun hanterat Sydveds många misstag, det har blivit ett stort problem för kommunpersonalen ända från mera vanligt kontorsfolk till kommunråd. Flera personer i "högre position" försökte inledningsvis dölja det inträffade i tron att "detta är snart avklarat". När så inte blev fallet kom oron att "huvud kan rulla". Då fanns nu ingen återvändo. Samma strategi fortsatte. Följden har blivit att sammanträdestid och spontan diskussionstid har gått åt i stor mängd.

Det måste vara uppenbart för Hylte kommun, att de själva nonchalerat skrivna kontrakt. Det har uppenbart varit "för många kockar" inblandade. En skrev underkontraktet som inte alls förekommit i något beskrivet efteråt. Tre okunniga har varit ansvariga för kontrollen. Lika många andra okunniga i periferin på det inträffade har använts som referens för att "påstå att det är riktigt gjort".  

(Ovan beskrivna situation har även skogsföretag hamnat i när de projicerats på Virkesakuten och gjort stora förluster i pengar och ännu mer i renommé.)

Givetvis har detta också kostat kommunen onödig förlust av renommé och pengar. De grämer sig nog en hel del över att förlusterna på virkeslikvid och kostnader som blivit för höga. Dessutom är det inte så lätt att nu som kommun begära, att "andra skall göra rätt", när inte kommunen själv gör rätt. I går sades det i radio att ytterligare nonchalans i Hylte kommun har gjort att skolverksamheten inte åtgärdats tillräckligt och "går på kryckor" även där. Vite är framlagt på 500.000 kr.

Detta och förluster genom Sydveds arbeten på lika mycket till, det är inte bra för en kommun. Att inte uppfylla krav i skolan och att ex. inte gynna återväxt i skogen det är de mest allvarliga fel som kan göras.
Taggar: SYDVED;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: