virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

68 Sydved...

Varför är det så ofta som de bästa maskingrupperna, som får kritik för utfört arbete?

I denna Sydvedsavverkning har det orsakat stamskador och gallringsuttag som ifrågasätts. Stubbehandlingen ser tveksam ut. Men Sydved hävdar att det är den bäste maskinen på distriktet. (Men något namn går inte att få.)

Wedas entreprenör som orsakade att ett 60 tal "vårdträd" avverkades och apterades på besynnerligt sätt, det var också en "stjärna" enligt Weda.

Wida skröt om en entreprenör på sin skogsdag, men denne apterade med värdelös prisfil i skördaren. Det gick inte att kalibrera med dataklave. Längdmätningen var usel. Kvistningen mycket dålig, med följd att skotareföraren lade virke i groten.. Han lät sig styras till "vansinnig" gallring i 105 årigt granbestånd och dessutom ca 20 ha till som var över 60 år och väntade på slutavverkning.

Maa hade en entreprenör som inte ville ta del av vad skogsägare förväntar sig av entreprenör.

Södra ironiserade över kritik mot sin entreprenör. De ljög för att försöka få övertag mot skogsägare. De "satte lite i halsen", när det bevisades, att förluster på mer än 50 kr/m3 uppstått i arbetet.

Vilka kriterier har bolagen när de lyfter entreprenörer till skyarna, när ändå dessa grymma misstag sker av "de bästa"? Är det i huvudsak bluff de kör med, när misstag skett och företagen försöker med avsikt att "hejda" kritik och skogsägare?
Taggar: Maa, SYDVED, Södra, Vida, Weda;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: