virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Land larmar....

Senaste Land Landbruk belyser viktiga saker som alla naggar landsbygdens möjligheter att hålla kvar sin standard, följden blir "tyst" nerläggning och flytt till tätort. Några exempel:

Vargen har redan decimerat vissa djurhållningar och verksamheter. Trots politiska löften om inflytande från ortsfolk så beaktas inte förklaringar om var fårbete finns. Naturintressen vill nu att djurägare inte ska tillfrågas när utplantering av varg skall göras.

Bredbandsutbyggnad sker med lättsinnigt stöd från region och kommun. Samtidigt nermonterar Telia kopparnätet med följd att lantbruk omöjliggörs eller får kostnader som ligger omkring 20.000 kr/år. Turistnäringar får på ett ögonblick sämre förhållanden.

Myndigheter sköter inte sina uppgifter och konsekvenser läggs på jordbrukare i efterhand.

Ni vet att skogsföretag pressar ut stora maskiner med prispressad entreprenör, som i många fall överutnyttjar det som ger dem extra virke och inkomster i stunden.

Södra påstår med fullständig mörkläggning att deras stampris/skördaremätning är ett fast pris baserat på brösthöjdsdiameter på gran. När överraskningen kommer sen på redovisning då kommer förklaringar, som skogsägare aldrig hört från Södra. Marskoningsgarantin skall vi inte bara tala om.......

Låt oss hjälpas åt att med saklighet ihärdigt peka på landsbygdens rättigheter och rimliga krav, som skall betalas av dem som utnyttjar....

   Du behöver också se att det finns förväntningar och krav på dig som landsbygdsbo, förtroendeman, kollega och medmänniska! 
Taggar: Södra;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: