virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Virkeshandeln visar .....

Eftersom det ideligen kommer nya exempel där inköpare insett, att de har en skogsägare med kunskap, kön, ålder, godtrogenhet etc. som gör det enkelt för bolaget, att köpa virke till lågt pris och sen utföra arbetet med låg bevakning och inlevelse. Detta kan t.o.m. utnyttjas.

 Låg förmåga för kontroll kalkyleras då finnas hos denne skogsägare. (Skulle omständigheterna vara annorlunda, får man väl ta en och annan smäll med tidigare använd taktik.)

Inköparen tror att säljaren har lika låg kunskap som tidningen Skogen uttrycker i sin prisinformation.

Att inköparen ideligen lovar göra det bästa för skogsägaren och inköparen bedyrar väldigt god kunskap hos sig och övrig persona, det ger en felaktig beredskap i skogsägaren (hypnotiskt). Det kritiska tänkandet hos skogsägaren delvis upphör då.

Även om skogsägaren tror sig vara aktiv och hävdar egna intressen tillräckligt, så är inlöpare beredd på att ta övertag i varje "dimension" som säljaren står i. (Detta har bekräftats från 90% av drabbade skogsägare.)

Fundera på detta! Var finns du själv. Har du skogskunskap, priskunskap jämfört med en inköpare, som har som uppgift att köpa virke med branschens erkända "subjektiva" kultur så billigt som möjligt och som dagligen trimmas av arbetet och tryck från företaget?
Taggar: ATA, Derome, Holmen, SCA, STORA, SYDVED, Södra, Vida;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: