virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Vida m.fl.

Tage Danielsson har skrivit ovanstående slagfärdiga yttrande, som passar bra som svar på vad den anonyme försvararen för Vida skrivit i inlägg 534 B efter kritiken för sitt påhopp.

Bolagen stiftar egna moraliska lagar och om inte skogsägare tar avstånd från denna sorts företag, så flyttas normerna till vad som kan bli anarkiliknande.

Vi har redan förhållande där anställda inte vågar föra fram kritik (polisen). Det finns företag där inte ens säkerhetsfrågor vågar framföras till kontrollpersoner, med risk att anmälaren blir av med arbetet. (besiktningsmän på slakteri, flygverksamhet)

Virkesinköpare pressas med statistik på hur mycket varje inköpare köpt. Inköpare hotar med att skogsägarens ovilja att hjälpa till med virke orsakar, att traktens entreprenör kan behöva "slå igen".

Ett misstag från inköpare vid virkesaffär har inneburit att de fått lämna företaget. (Fundera på 2lämmeltågen" mellan skogsföretagen.)

Tillhör du de ivriga skogsägare, som med saklighet driver ärende för rättelse för dig och dina skogsägarekollegor, även om det är störande för bolagsfolk? (Se vissa inlägg från virkesköpare här.)
Taggar: ATA, Holmen, SYDVED, Södra, Vida;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: