virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

456 E ATL:s projicering på skogsbolagens press på entreprenörer, tycker jag bör ses i ett större sammanhang. Vad blir följden när entreprenörer pressas att arbeta hårt och länge till en låg ersättning? Jag har sett hur entreprenörer slutat att studera prislistan som ligger i skördaren. Inte ens listan de själva lägger in blir analyserad omkring sin ekonomiska styrning. Tyvärr hävdar Skogforsk att man får lita på datorn. Men manuellkapen kan bli 1/3 av kapen. Då görs dessa av en för okunnig förare som inte optimerar virkesvärdet efter trädegenskaper. Här förstår man vad som blir följden av trängda entreprenörer, som ej kan betala tillräckliga löner och får B-laget som förare. Bolagen hävdar att "vi gör det bästa jobbet för dig som skogsägare". Ni har hört det i många år. Bolagen kontrollerar inte ens ingående hur arbetet görs. (Några anlitar VMF till diameterkontroll, vilket dock är en smal del av kravet.) Bolagen har merendels inte ens egna personer med specialkompetens på aptering och virkeshantering. När kommer entreprenörerna att erkänna att de gjort bristfälliga jobb i många år? När kommer bolagen att erkänna att de tillåtit bristfälliga jobb i många år? De måste då erkänna att de ljugit på skogdag efter skogdag i mängder av år. Samma typ av yttrande till skogspress vid intervjuer. Vem tror att dessa erkännande är möjliga frivilligt? När tar Skogforsk, som vet om detta, bladet från mun och markerar vad som måste hända? När skaffar sig skogsägare normal kunskap i aptering, virkeslära och priser, så de kan agera med kraft och inte som nu "få ett köttben" där 30% av felet rättas till av bolaget.Södra behöver förbättras .....

ATL:s projicering på skogsbolagens press på entreprenörer, tycker jag bör ses i ett större sammanhang.

Vad blir följden när entreprenörer pressas att arbeta hårt och länge till en låg ersättning?

Jag har sett hur entreprenörer slutat att studera prislistan som ligger i skördaren. Inte ens listan de själva lägger in blir analyserad omkring sin ekonomiska styrning.

Tyvärr hävdar Skogforsk att man får lita på datorn. Men manuellkapen kan bli 1/3 av kapen. Då görs dessa av en för okunnig förare som inte optimerar virkesvärdet efter trädegenskaper.

Här förstår man vad som blir följden av trängda entreprenörer, som ej kan betala tillräckliga löner och får B-laget som förare.

Bolagen hävdar att "vi gör det bästa jobbet för dig som skogsägare". Ni har hört det i många år.

Bolagen kontrollerar inte ens ingående hur arbetet görs. (Några anlitar VMF till diameterkontroll, vilket dock är  en smal del av kravet.)

Bolagen har merendels inte ens egna personer med specialkompetens på aptering och virkeshantering.

När kommer entreprenörerna att erkänna att de gjort bristfälliga jobb i många år?

När kommer bolagen att erkänna att de tillåtit bristfälliga jobb i många år?

De måste då erkänna att de ljugit på skogdag efter skogdag i mängder av år. Samma typ av yttrande till skogspress vid intervjuer.

Vem tror att dessa erkännande är möjliga frivilligt?

När tar Skogforsk, som vet om detta, bladet från mun och markerar vad som måste hända?

När skaffar sig skogsägare normal kunskap i aptering, virkeslära och priser, så de kan agera med kraft och inte som nu "få ett köttben" där 30% av felet rättas till av bolaget.

Taggar: Derome, Holmen, STORA, SYDVED, Skogforsk, Södra, Vida;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: