virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

456 Södra behöver förbättras .....

ATL:s bilaga Entreprenad har en artikel om hur skogsbolag utnyttjar unga entreprenörer och troligen även fler. Sök upp materialet via ATL.nu om ni inte har tidningen.

Företagen försöker ihärdigt att skapa fördelar för sig själva utan att beakta konsekvenser de vet om blir följden av negativ karaktär. Det är beordrat bedrägeri de håller på med och anses tillåtet i "affärer".

Per Österman som sett liknande under lång tid inleder med en tänkvärd ledare, som bör läsas noga och även "läsas" mellan raderna.

Till entreprenörer och skogsägare säger jag igen, att ni behöver genast motverka dessa problem och konsekvenser. Skogsägare är kaxiga när de fått en låg kostnad på avverkningen. Men beror det på att de fått ett verkligt lågt och bra jobb gjort, eller är det gjort ett sämre arbete på stamval i gallring och eller sämre utförd aptering? 10 kr/m3 i förlust ser numera skogsägare sällan. Det är också vanligt att köparen växlar mellan lägre kostnad, som de förstår skogsägaren fokuserar på och sänker priset på virket ännu mer i stället.

Skogsägare får vanligtvis vad de betalar för.

Entreprenörer har jag sett utsättas för utpressning på utstuderat sätt. Här används svaga fälttjänstemän för uppgiften och gör "grovjobbet" mot bättre vetande.

Taggar: Derome, Holmen, SYDVED, Södra, Vida;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: