virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

515 Vida problem.

Några exempel med avverkningar där skogsföretag orsakat lågt virkesvärde, stor vrakmängd, stort övermål etc. har nämnts här. Från flera håll skissas förluster på 20 kr/m3 och mer än det dubla på grövre skog. Detta ger då minst en miljard kr/år i förlust. Ändå är det ingen som aktivt erkänner eller åtgärdar detta.

Inte ens Skogforsk som ser detta förfall vågar ens upplysa om detta problem. De t.o.m. förnekar att medverka i att upplysa om detta.

Företag har fått tipset att informera/utbilda i detta och göra det till en konkurrensfördel, men det har stannat vid en tanke hos någon och ex. Derome t.o.m. avböjde.

- Nuvarande systems struktur är så djupt rotat, att det är svårt att bryta med nuvarande generation ledare i företagen, som vill dominera över sina medarbetare.

Uppenbart är det stort ljug när bolag marknadsför sig, med att "de gör det bästa för skogsägarna". Vida använder ex. dessa uttryck frikostigt. Noggrannt studerade avverkningar tyder på motsatsen. Där inte skogsägaren direkt kan se att ersättning saknas, där är lättare att hitta fel.!????

 Det bästa är i så fall inte särskilt bra!

Taggar: Derome, Skogforsk, Vida;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: