virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

53 Holmen misstag.........

Ni bör dra slutsatser av Holmens simpla agerande.

 

De visar ingen ödmjukhet ens för att de "glömt" att betala ut dubbelcertifiering, så sent som 2 år och 2 månader efter kontraktskrivning och skyller bara på att de inte hann med att lägga in uppgifter i systemet i tid.

- Tydligen anser Holmen att de och inköparen inte har skyldighet att ens kontrollera vid redovisning av uppdraget, att alla ersättningar är med.

- Åter visar det sig att Holmen agerar på följande sätt : vi kör "innerkurvan" och ser inte skogsägaren några fel, så letar vi inte efter några.

 

Notera att det runt uppdraget förekommit anmärkningar, kritik, krav, frågor framförda i upprepade handlingar till Holmen från markägaren under mer än 1.5 år .

- Ändå kontrollerar inte Holmen självmant en enda av tiotalet brister, som Holmen orsakat genom dåligt arbete eller redovisning.

 

I stället hävdar chefen Torbjörn Elofsson att arbetet är gjort korrekt och i vissa avseende bättre än normalt för området.

- Inte ens specifik räntekompensation för att certifieringen betalades ut först två år efter avverkning. Än mindre någon ersättning för att skogsägaren fått leta upp alla felen.

Taggar: Holmen, certifiering;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: