virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

39 Fiberdrive

 Skrivning här om LRF:s passiva hållning tillsammans med flera skogsbolag, omkring maskinutveckling och prov av gasdrift, det har blivit samtalsämne.

- Efter läsning i Skogsland i dag har flera tänkt till omkring Fridolins (MP) yttrande där om fossilfri transport snarast.

- Det är därför märkligt att skogsbranschen är så passiv vid test av gasdrift. Skogsbranschen har fått många blickar från "samhället" på sig flera gånger senaste tiden. Ändå hörs inget som tyder på uppvaknande i skogen.

- Kan det bli en belastning för branschen, om det blir regimskifte efter valet och MP får stort inflytande och måste "visa muskler"?

 

Vad tänker skogsbranschen egentligen. Eller tänker de inte?

- Vi har hört att den tekniska kunskapen är låg och det är få personer i skogbolagen som arbetar med teknik, åtminstone jämfört med hur läget varit tidigare.

- Följden blir att entreprenörer påverkas till metod och teknikbyte av teknikfolk med för låg kunskap. Vad blir följden för entreprenör och skogsägare p.g.a. detta?

- Att lita på maskintillverkarnas objektivitet, det måste vara att låta "räven vakta fåren". Är det inflytande därifrån som är orsak till nuvarande passivitet. Självklart vill maskintillverkarna sälja det de redan har först.

 

När slår skogsägare näven i bordet?

Taggar: Fiberdrive;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: