virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Nyhet STM lagring

Det har kommit förfrågning omkring stamlagring. Här några typer av förklaringar;

Att jag själv kontrollerar beror på mitt intresse och att jag har tillgång till ett program som jämfört med andra i branschen testar mer, bättre och ger svar på fler saker omkring hur aggregatets teknik tagit in mått.

 

Ponsse, John Deere och DASA har  viss visningsmöjlighet av STM data. Alla dessa har haft en tidigare version av det program som jag nu använder. Men tillverkarna blev skärrade för vad programmet avslöjade. Följaktligen gjorde de om programmet efter eget intresse. Först minskade man skalan så bristerna/mätfelen blev mindre framträdande. Mig veterligen tog man också bort all statistik som programmet tog fram.

 

Min son gjorde programmet under sin gymnasietid och sålde några program men som ni förstår tog tillverkarna programidén utan vidare och gjorde om den till något "ofarligare" för aggregattillverkarna.

- Vårt program kolliderade även med SDC:s planer med monopol med inskickning av två kontrollmätta stammar per dygn.

- Några entreprenörer som för 10 år sedan provade det ansåg att detta program ger förståelse för när fel uppstår i körning och då räcker det med ca 1/4 av dagens kontroller som kostar ca 100.000 kr /år och slutavverkare.

Det skulle även åstadkomma en bättre mätning och framförallt bättre aptering.

 

JD:s Timberlink har enligt uppgift mera specialiserat sig på bränsle och körteknisk data, som har sitt värde.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: