virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

En "kvarnsten runt halsen"....

En läsare här på bloggen meddelade att Södra inte prioriterar rättelse av fel på avverkningar. Fel Södra gjort är erkända men någon korrigering har inte gjorts trots att felen inträffade för länge sedan.

Ärendet tar man inte i på flera månader ännu, svarar en överhopad tjänsteman på Södra. (Är detta det tydliga tecknet på hur många fel blivit som ”taggtråd runt fötterna”?)

 

Jag förstår att felet Södra gjort hos skogsägaren har blivit känt på SBO:et och långt utanför, eftersom det når mej från olika vägar. Reaktionerna tyder på att skogsägarna alltmer söker kontakter med andra virkesköpare.

 

Både tjänstemän och avverkningsfolk får dålig PR när fel görs på avverkningar. Jag har viss sympati för vissa entreprenörer som ”tvingas” till att göra dåliga jobb genom bristande information från köparen, ingen belöning för bra jobb och pressad lönesituation.

 

T.o.m. ledamöter i  förtroenderådet förstår att kvaliteten i jobbet har blivit ”avtrubbat”. En viss uppgivenhet uttrycktes också.  Förkortat uttrycktes att Södra gör som de vill.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: