virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

1100 A Södra behöver förbättras

Nu börjar rättegång mot tjänstemän på Fastighetsverket som genom slapphet och vad som anses vara korruption i många år förefaller vara skickade räkningar som förefaller vara luftfakturor, som de själva attesterat och misstänks fått pengar för. Åklagare säger med all rätt, att detta inte får hända bland tjänstemän där oförvitligt agerande är nödvändigt. Personer i verket har länge sett detta och slagit larm till chefer, som inte ”varit intresserade av att hålla i yxan” och det misstänks att de varit inblandade. Eliten har där ”levt loppan”. Skeendet eskalerar.

Det finns anledning att vi alla inser det nödvändiga i att reagera mot felaktigheter, även om det ger motangrepp. Jag har sett dekadens i Södra och även om jag då inte kallade det för korruption, så är förhållandet så idag.

En tjänsteman som gör allvarliga fel försvaras av alla högre chefer och de ”håller tätt”. Både Mussolini och Hitler använde samma metoder. Till slut var alla ”insyltade” och ingen kunde/vågade göra något

Ett skogsbruksområde hade på avverkning fel apteringsfil i skördaren och ytterligare ett tjugotal fel, men från arbetsledare, OC till regionchef så höll de ihop. När skogsägaren efter en tid lade fram tydliga bevis, då erkände lokale chefen i vittnes närvaro. Men en arsenal av blockeringar följde. Undervärderad ersättning, konfidentiell uppgörelse, falska uppgifter, t.o.m. beskyllningar mot skogsägaren, hot mm.            Det kommer mer att öppna uppmärksamheten på.

Taggar: ATA, Bergkvist, Bergs Timber, SCA, SYDVED, Södra, Vida, Weda;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: