virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Nu jäklar....

Regeringen tillsätter en delegation mot arbetslivskriminalitet. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark säger att fusk och kriminalitet har blivit allt större samhällsproblem där.

Har regeringen läst på Virkesakuten eller har Mats Alvessons litteratur öppnat ögonen?

Nordmark säger att fusket också finansierar annan skum verksamhet. (Det har vi sett.)

Den nya delegationen har erfaret folk från ”arbetsgivarföretag”. (Är de part i målet?)

Eva räknar upp vilka branscher som de ska kolla extra och där är skogsbranschen nämnd.!!!!! Nu sitter Biometria löst. Vida, Södra, Sydved, Holmen, SCA, Bureau Veritas och inte minst Bergkvist/Siljan bör kollas in på kroppen. Kontroll som gjorts av myndighet på detta, som gjorts tidigare, visade att en av tio företag fick stänga.

Självklart kommer virkesköpare på Vida som lägger undan virke för egen del och säljer svart till sina grannar, de kommer att få på pälsen. De på Bergkvist-Siljan som inte redovisar borttagen grot på stora avverkningar och plockar knivfura utanför anvisat område, de får väl leva på vatten och bröd. De tjänstemän på Holmen som taktiskt använde fuskfub mot bättre kunnande lär få byta jobb och kanske plantera skog.

Sydved och Södrafolk som hindrar att skogsägare får se avverkningsuppgifter från skördare, de kommer att få göra avbön.

Skogsägare kommer att känna sig stärkta efter detta och slå näven i bordet.

Nya tider, härliga tider, om skogsägare härmed enas!

Taggar: ATA, Bergkvist, Biometria, Canfor, Derome, Holmen, Karl Hedin, SCA, STORA, SYDVED, Siljan, Södra, Vida, Virkesakuten;