virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Skogsstyrelsen, VMR, VMF m.fl. har problem.......

Skogsstyrelsen, Virkesmätningsrådet, VMF SYD och SLU tiger som muren senaste månaderna. Trots påminnelser. Inte ens givna löften om besked vid viss tid hålls. Detta får väl anses mycket oproffsigt.

     Som ni vet har jag och gemensamt med andra personer anmält problem till ovanstående och begärt besked omkring fuskfub/matrisfub, virkesmätning och t.o.m. skadestånd.

     Det märkliga är att från andra parter får vi besked som tyder på att ett och annat har hänt.

     Att vissa av ovanstående är tysta beror på stora problem. Precic som jag väntat.

 

  Med ovanstående passivitet från myndigheter etc. så är det intressant att läsa dagens artikel i ATL om Ingemar Backlund som behövde står på sej och förbruka flera handläggare innan naturvårdsärendet på hans mark blev klart och skäligt ersatt av en annan myndighet Naturvårdverket.

    Det inträffade visar på myndigheters klumpiga handlingssätt i tro att de kan påverka skogsägare till eftergifter där skogsägaren skall acceptera undermålig ersättning så det liknar konfiskering.  50% erbjöds från början enligt tidningen.

 

”Rena byhandlartyper som bluffar med ersättningsregler och statistik. Ungefär som när bolagen köpte upp skogar av bönderna.” Så citeras Ingemar Backlund i ATL.  

   Ett stort tack till Ingemar Backlund som visat vägen för många skogsägare nu i liknande fall.

   Varför inte ett par tack till? Tack, tack!

 

Jag hoppas att regering och riksdag tittar på hur dessa myndigheter måste ändra sin verksamhet. Myndioghetsföraktet bara ökar som det är nu.

I vårt fall finns representant från riksdag med bland de som följer handläggningen.