virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

630 Södra behöver förbättras ...

Den tidigare sparkade chefen för Folksam Liv, Anders Sundström sparkas även från Swedbank.

Det finns flera bevis för, att han inte arbetat för rättvisa, ens för de han borde arbeta för. Han var en som inte arbetade för försäkringstagare som ägde företaget. Detta gav han tydliga tecken för i skrift under sin tid på Folksam, då jag såg hur dumt han svarade drabbade försäkringstagare flera gånger. När han ex. åberopade ett svar från Skogsstyrelsen, där de skrev att de inte gjort någon bedömning av en konsekvens eftersom de egentligen var "jäviga" i ämnet. Men Sundström "tolkade" det som att kvinnan fått rätt ersättning. Uppenbart valde Sundström att låta skogsägaren ta "smällen" och att inte Skogsstyrelsens felaktiga arbete skulle avslöjas. (Kompisskap mot annan överhet.)

I Swedbank såg Sundström "mellan fingrarna" när hans ledningsfolk "snodde" kunder från Swedbank och tjänade stora pengar.

Sundström säger i TV att han tänker som ordf. fortsätta på sitt sätt även i Coop.!!! Se upp!

Vem får Sundströms jobb på Swedbank? Det sägs att Södras "osynlige" koncernchef Lars Idermark är ett förslag.

Ska han vara lika tyst där som på Södra. Bara en mindre del av medlemmarna kan hans namn.

Idermark har även han friat flera fälttjänstemän, som inte följt regelverket på Södra. (Precis som Sundström.)

Idermark har fortsatt att driva en sågverksrörelse som inte finansierar sig själv. Den största "bölden" där har fått vara kvar. En sågverksdirektör avskedades efter en längre tids dåligt jobb.

Skogsdirektören får dock hålla på och "diskret" ta pengar från skogsägare genom Södras marskoningsgaranti. Han genomför på många sätt aggressiva gallringar tillsammans med en tidigare "miljöförespråkare". Pricken över i är allt större maskiner, som i gallring orsakar nerblåsning och markpackning så det på många ställen blir mindre än halva tillväxten och volym kvar.

Problemen slutar ju inte där. Det kommer mer.......

Taggar: Södra;