virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Länsförsäkringar 40

Någon undrade  om Länsförsäkringar börjat sköta sina försäkringsärende bättre eftersom det inte skrivits något här på länge. Så är inte fallet se följande många exempel.

  • Långbänkar, som kommer att kosta Länsförsäkringar ränta när sluträkning kommer, pågår.
  • Ett ärende har nått ett slut. P.g.a. en nyinsatt person i ärendet blev resultatet något för klent.
  • Ett 10 tal fall som nått betydande summor men inte ända fram har dock avslutats. Följden har blivit att alla försäkringar från dessa fastigheter nu är uppsagda med Länsförsäkringar.
  • Några pågående fall har Länsförsäkringar påstått vara preskriberade p.g.a. att Länsförsäkringar inte lämnat några nya besked under viss tid då kunderna frågat och ställt krav. Har ni hört så dumt förut? De försökte ”manipulera” med någon form av ”självuppfyllande verksamhet”. Kraftfullt motangrepp gjordes och snart kom erkännande om att fel begåtts. Nytt folk på Länsförsäkringar tog tillbaka påståendet.
  • Märkligast är nu att Länsförsäkringar 2005 skickat besiktningshandling för underskrift av markägaren där ersättning utlovats med 3 resp 4 dm för förhöjda stubbar i svår terräng. Vid betalning har de sen bara ersatt för 1 dm (och knappt det) , vilket erkänts senare. Men hör och häpna några pengar har inte skickats ännu. Detta för du som kund i Länsförsäkringar bekosta i form av höga räntekostnader. Ränta på ränta gör att det tickar räntor på över 30%.

Lennart Bertilsson