virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Farliga konsekvenser kan bli följden.....

Senaste inläggen är några av de erfarenheter jag sett i skog och företagsvärlden genom åren. Det som hänt nu i politiken en tid är ytterligare en sida som inte minskar. Göteborgs Posten upplyste om hur Ryssland skickade digitala meddelande i syfte att sprida felaktigheter vid senaste valen i USA. Nu har politiken i USA tagit efter och framför beskyllningar som myndigheter avfärdar, där ni minns om ex. valfusk, men trots bevis så fortsätter ändå påstående att komma om att rättvisa inte kommit fram. Stor del av demokratin ifrågasätts. Viss politisk grupp väljer att vantolka i syfte att trasa sönder tillit och delar av samhället för att nå egna syften.

I vårt eget land pekar GP senaste helgen på hur 23 konton i etern är hemliga hos ett politiskt parti. Att det fanns sådana konton som avsiktligt spred felaktigheter förnekades med ord som i stället påstod att det var omstörtande verksamhet i stället från den nu kritiserande politiska flanken. Detta har senare tagits tillbaka och då ansågs det skrivna vara en massa skämt komna från personer som kanske inte var så noga. (över 20 konto!) Ytterligare erkännande omkring fel uttryckssätt har dock sen kommit. Krav från flera politiska håll har därefter kommit att sådant skall förbjudas för att osanningar skall kunna beivras. Annars blir det även tillåtet att göra så från främmande makt.

Men mycket talar för att det nu var en tydlig avsikt att sprida felaktigheter och på det placera kritik och även skuld på andra om att samhället kan kantra. Är avsikten sen att tumma på demokratin och sen kunna stifta hårdare lagar, där för dem icke önskvärda yttrande kan leda till önskade polisingripande. På sikt införs åsiktsbegränsningar. Detta kan ske på olika sätt, ex. matrisfubbens fel fick inte tydligt torgföras eftersom Skogsstyrelsen kommit på efterkälken och skulle då behöva erkänna katastrofalt gjorda felbedömning. Virkesköparna ville behålla vinsten några år till. Läs detta en gång till, om dessa syftningarna kom som en överraskning. Men demokrati kan dödas på några år genom att hårda pix accepteras mot allvarliga beteende i viss grupp, att det också en tid skjuter på även ”obekväma.” Det ta bör man tänka på i tid. Hot har förekommit mot skrivning på Virkesakuten och en del som skrivits där eller tidigare framställts för press.

Taggar: Virkesakuten;