virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

A Dessa.....

Följande korrumperade grupper har möjliggjort den olagliga matrisfubben.

VMF och Biometria.

Skogsstyrelsen. ”Tittade bort” från test som genast visade på systematiska fel. Påverkade JO att lägga ner min anmälan om allvarliga fel.

Skogsbrukets Data Central.

SLU. Rektorn där och professor Mats Nylinder lånade ut sig för matrisfub, fast Mats som en av de kunnigaste i landet på volym på virke, redan visste att felen fanns. Test bekräftade också felen.

Skogforsk har erkänt felen, men sagt att de inte har fått (betalt) uppgiften att informera om dem. Marknaden får sköta detta enligt dem.

Samtliga tillverkare av skördare har hållit tyst, fast ingen av dem haft några program i sina datorer som kunnat aptera med matrisfub.

LRF. Vd Ann-Karin Hatt tycker att det är bra att köparna tjänar pengar. Styrelseledamot på Halland fick av LRF uppgiften att avstyra diskussion på årsmöte som berörde matrisfub/fuskfub.

Skogstidningar. ATL, Land, SKOGEN och Skogsaktuellt.

Flera skogliga rådgivare. LRF Konsult, Ludvig &Co, banker och givetvis Virkesbörsen.

Samtliga virkesköpare som köpt i matrisfub. Bl.a. på ATA, Derome, Holmen, SCA, Siljan, Weda, Stora, Sydved, Södra, Vida, Fegen, Karl Hedin m.fl.

Södras förtroendemän. Ex. ordf. Ingvar Pålsson Skåne visade nu på Elmia att han fortfarande bedrar Södramedlemmar.

Södras styrelse medverkade till att som första virkesköpare använda matrisfub och skulle öppna vägen för de privata köparna. Varför har inte valda i kooperationen ens ett ”politikeransvar” för de som valt dem.

Skogsentreprenörerna har inte vågat ta ställning fast de förlorat miljarder.

Vissa skogsägare har förhandlat upp virkespriset någon tia och sannolikt förlorat 20 – 50 kr och förrått sina yrkeskollegor. Forts;

Taggar: ATA, Bergkvist, Biometria, DASA, Derome, Holmen, SCA, SDC, SLU, STORA, SYDVED, Siljan, Skogforsk, Skogsaktuellt, Skogsstyrelsen, Södra, Vida, Virkesakuten, Virkesbörsen;