virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

1442 Södras förtroendemän "jamsar" med

Skogsägare som sett misstag i Södra reagerar starkt på att Södra tystar ner och i stället försvarar inblandade för vad de gjort. Södra anser att skogsägaren skall vara tacksam för det Södra ändå gjort genom åren. Även förtroendemän blandas in som trupp som säger till skogsägare att de skall tiga eftersom det inte är bra för Södra renommé om det talas om misstagen också. När drabbade skogsägare berättar detta för vänner anses Södra hålla på med ”vuxenmobbning”. I dagarna har det undrats om nästa steg blir att också skjuta ner kritiska skogsägare.

Förtroendemännens tystnad trots Södras prissänkande insatser i ett par decennier belastar kåren.

Hur ofta tar förtroendemän initiativ till att begära miljövänliga och utvecklade maskiner i skogen, när Södra i huvudsak bara ägnar sig åt lastbilar som ger Södra och egna industrin fördelar. Att utveckla för skogsägare ger inte Södra som företag tillräckliga fördelar. Att Södra även sviker sina förtroendemän vågar ingen bry sig om.

Varför inser inte kooperationens förtroendemän att de är den enda grupp som från grunden kan lyfta skogsägarnas utveckling, ekonomi och inflytande.

Medlemmar anser att förtroendemännen med sitt bekväma agerande bidrar när kooperationen gynnar industrisidan mer än skogsägarna.

Taggar: Södra, Virkesakuten;