virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

150 ATL

Ulf Aronssons skrivning må vara ett snäpp mer kritiskt än vanligt. Men varför skriver Ulf ”skyddande” för Biometria att matrisfub ger plus och minus när han har mängder av information om att medellängdshöjningen på 2 – 5 dm på virket under mer än 20 år gör att omräkningstalen i medeltal är konstant underskattande på virket. Detta måste Ulf också ha kunskap om, när den uppstått hos andra som funderat en stund över matristabellen på vad detta betyder.

Här ger ATL åter en vink om hur partiskt en normalt granskande tidning kan bete sig under mer än ett dussin år. Eftersom tidningen ekonomiskt backas upp av välbärgade LRF borde kompletterande analys kunna ordnats om man tvekat på annan information som förmedlats.

Åter visar ATL hur man slutligen undviker att ”klä av” virkesköpare och deras organisationer som använt matrisfub. Samtidigt är ATL så passiv i sin information, att de inte format konkret varning till skogsägare, om hur man bör undvika den olagliga matrisfubben. ATL är inte den medlemstidning de utger sig för att vara. Inte ens landsbygdens talesman fullt ut.

Taggar: ATL, Biometria, Matrisfub, Virkesakuten, fuskfub;