virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

1077 Södra behöver förbättras

Södras ordf. Lena Ek förefaller antingen ljuga eller så har hon vaknat för hur illa det är i Södra.

Lena skriver att Södra måste arbeta med Södras demokratiska organisation för medlemmarnas bästa. Ni vet ju hur Patrik Anderchen motarbetat de många skogsägare som vill ha mindre maskiner. Detta har han gjort genom felaktiga utspel och skrivningar.

Patrik lever på auktoritet och att Södra är stort och då tillåter vissa tidningar att Patrik får vara stor i orden även om det strider mot annat som samma tidning skrivit om t.o.m. i samma artikel.

Lena skriver i sin ledare att hon vill se en stark och levande diskussion om Södra och syftar på kommande ägarmöten. Många av er som redan deltagit i mötena har noterat hur kritiska synpunkter dödas så fort deltagarna gått hem. Redan under den tid jag arbetade på Södra så var mesta diskussionen ett spel för galleriet. Men just i stunden på mötet känner många medlemmar det som att ”nu rensas luften”, men den mängd filter som efteråt silar bort obehagligt eller kostsamt för Södra är mycket stort. Skulle några chefer tidigare försvarat det som nu kritiserats, så är det nog tillräckligt för att inte tillåta en ändring, som på något sätt kan slå mot någon i ledningen. Likt vänskapskorruption.

Läsare tyckte att Lena skulle ta ner glasögonen på näsan, så hon ser verkligheten och inte ha dem uppe i håret, det ser ju ut som en extrem ansiktslyftning.

Taggar: Fiberdrive, Södra;