virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

1468 Varning även för Södras verksamhet....

Södra har ju sen en tid erbjudit bokföring och dekarationstjänster till skogsägare. Detta blev ifrågasatt, när Norra förbjöds att syssla med fastighetsförsäljningar. Orsaken var ju att det skulle kunna knyta kunderna på ojust sätt till Norra. Att Nora gjorde skogsbruksplaner var extra belastande.

Vad kan det innebära att Södra i stället får detaljinsikt om medlemmars ”innersta” ekonomiska intressen och vetskap om de handlat med andra köpare.? Blir Södra säkrare om leveranser även i dåliga tider från de med sämre ekonomi. Södra väljer att kontakta dem ivrigt. Kommer Södra att föreslå att de rika bör köpa förtida insatser? Södra gör också skogsbruksplaner. Fundera!

Skogsägare har alltmer insett att medlemmarna används allt tydligare som ”råvaruleverantörer” av virke till Södra. Det hörs från skogsägare hur inspektorer suttit och visat tårar i ögonen, när de varit i köket hos gamla skogsägare och behövt virke för att klara kvoterna för sitt SBO.

Behövs nu egentligen mer varningens ord mot användning av dessa tjänsten för att skogsägare i stället bör välja oberoende skatterådgivare för sin ekonomi.

En liten vink; En liten grupp skogsägare åkte till Canada och de visades hur oberoende rådgivare arbetade för skogsägare. De fick också berätta hur skoglig rådgivning ges i Sverige. Canadensarna häpnade när de hörde att det var virkesköparan som fick ge den rådgivningen. Man undrade om alla skogsägare inser problemen med detta.!!!?????

Taggar: Norra, Såg i syd, Virkesakuten;