virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

A Vårt lands ökade korruption....

Senaste veckan har det diskuterats att vårt land konstaterats ha en ökad mängd korruption och mindre demokrati.

Är du stadig läsare här, så har det pekats på sådana problem ganska ofta.

”Heliga” allianser växer fram, där ATL och Virkesbörsen är ett exempel som ser oroande ut.

ATL vill ytterligare inte stöta sig med de starka.

Maskintillverkarna i skogen har skapat hållhakar genom sina produkter, som innebär att de har viss samverkan för att tjäna pengar på det man har ”på hyllan”.

Matrisfubben/fuskfubben har väl alla ingredienser som finns i korruption. Enligt närvarande vittne började det med hemligt möte mellan Södra och Såg i Syd i Växjö sommaren 2006. Södra skulle starta lanseringen och genom ljug övertyga skogsägare om att fuskfub var enkelt och bra. Fungerade det skulle de privata följa efter. (OBS endast Södra i kooperationen medverkade sen helt i detta olagliga.)

VMF ombads uppenbart att hålla tyst, fast de givetvis visste att detta inte kommer att vara OK.

Skogsstyrelsen kan jag tänka mig inte begrep felaktigheterna. De två av de mest ansvariga skulle pensioneras något år senare. Den som kom dit sen var enligt starka kännare ett ”stolpskott”.

Mängder av förnekelse, har nått mig och även en grävande journalist, har kommit från alla nämnda. Folk har undvikit mig vid mässor.

Urban Ohlsson på Södra ljög fullständigt genom Land, när kunnig entreprenör och skogsägare påtalade felaktigheterna med matrisfub.

Skogsentreprenörerna som organisation valde att på korrumperat sätt medverka. På Elmia skälldes jag ut tämligen högljutt av en tjänsteman där för att jag kritiserade matrisfubben och indirekt SE. Många i kåren blev medbrottslingar och fick fördelar från virkesköparna. Vissa förhandlade upp ersättningen mer än väl för förlorad volym. De svek skogsägare.

”Tystnadspengar” fick betalas ut där personer som avslöjande hade makt. Detta kommer i nästa inlägg.

Taggar: Land, SE, Såg i syd, Södra, Virkesakuten;