virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Detta berör skogsägare....

Fundera på hur situationen är runt entreprenörerna i skogen?

Blöt verksamhet när avverkningar pågår och att avbryta och flytta innebär andra problem, vad gör man….

Jag har nämnt om att det kommit felaktiga eller ofullständiga prisfiler till skördaren. Står skotaren i hälarna så skjuter man nog på att rätta felen. Men har flera dagar gått så tycker man att det går nog att fullfölja avverkningen utan att korrigera. Vem reagerar? Vad händer då om arbetsledning några avverkningar senare säger att kör på samma uppgifter på nya avverkningen. Har då minnesbilden blivit grumlig så blir visa fel kvar mycket lång tid. Förlusterna drabbar skogsägaren eftersom köparen betalar bäst för det den vill ha och mycket dåligt för felapteringar.

De entreprenörer som har svagare ekonomi, de har nog flest av dessa problem. Kanske även personal som inte helt trivs. Hur blir då kvaliteten i arbetet, när kvalitet över minimigränsen sällan premieras. Här växer ett grundproblem fram eftersom få kontrollerar detta.

Tror ni att entreprenören likt er vid behov av ”uppryckning” säger ”det får bli en annan gång”.

Det ovan nämnda tillsammans med arbetsledning av låt-gå-mentalitet lyfter inte i jobbet.

Vem bevakar skogsägarens rätt?

Yttrande om hur nya medlemschefen på Södra arbetar, det förefaller ge ett ännu sämre Södra, när prestige och erkännande om allvarliga fel inte får komma upp till ytan.

Taggar: ATA, Bergkvist, Canfor, DASA, Derome, Holmen, John Deere, Komatsu, Ponsse, Rottne, SCA, STORA, SYDVED, Siljan, Södra, Vida, Virkesakuten;